Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Myrthuegård er port til Nationalpark Vadehavet

Myrthuegård er udpeget som en af flere porte til Nationalpark Vadehavet i formidlingsprojektet Velkommen til Nationalpark Vadehavet. I 2023 åbnede vi for nye initiativer ved gården og ude i landskabet, på det vi kalder Vaderuten.

Et helt unikt sted

Myrthuegård ligger smukt, hvor Varde Å løber ud i Ho Bugt, og som vi siger med et smil, hvor Vadehavet begynder. Myrthuegårds unikke placering i Nationalpark Vadehavet, der rummer værdier af national og international betydning, er ”reason to go” for lokale borgere og turister. Derfor giver det rigtig god mening at Myrthuegård kan besøges som en af portene til Nationalpark Vadehavet og Verdensarv Vadehavet.

Besøg Myrthuegårds nye initiativer

Tag på tur til Myrthuegård og oplev vores nye initiativer ved gården og på den 2 km lange Vaderute.
I kan bl.a. gå Jordens historie på den geologiske tidslinje, nyde en pause på vores formidlingsbænke om fx. tidevand og fugle og låne en oplevelsesrygsæk med inspiration til turen.

Med de nye initiativer vil vi styrke stedet for vores gæster, hvad end de er sammen med en formidler eller på egen hånd. De nye initiativer skal formidle Myrthuegårds lokale fortællinger og formidlingen af Nationalparkens landskab, dyreliv og mennesker til en målgruppe, som vi kalder Store børn og små. Vi ved nemlig, at det der virker godt og involverende for børn, også er til glæde for voksne.

Sådan får du den bedste oplevelse

Gå op i udstillingen på 1. sal og pak et aktivitetshæfte ned i en rygsæk og tag på tur i den fantastiske natur ved Myrthuegård.

Følg Vaderuten i hæftet og find bl.a. ud af, hvorfor Vadehavet er så specielt. Brug også hæftet undervejs til at finde forklaringer og løse opgaver. Du kan f.eks. samle hele Jordens udviklingshistorie, når du følger vores tidslinje.

Du er desuden velkommen til at låne noget af vores grej med på tur. Bare pas godt på det og læg det tilbage på plads efter brug, så andre også kan få glæde af det.

God tur!

PS. Vil du bare have kortoversigten, har vi også lavet en folder. Både aktivitetshæfte og folder findes på dansk, engelsk og tysk.

Prøv selv

Kom og udforsk vores nye Vaderute og bliv klogere på tidevand, oversvømmelser, fugle, sten og landskab.

Kig forbi alle dage - det er ganske gratis.

Særudstilling

Besøg vores særudstilling på 1. sal med Vadehavsfotografier af Stefanie Harbo. 

Udstillingen har åben hver dag fra kl. 8-20, og der er gratis adgang.

Velkommen til Nationalpark Vadehavet

Myrthuegård indgår som port i Nationalpark Vadehavets formidlingsprojekt Velkommen til Nationalpark Vadehavet. Dermed har vi allerede fået tilsagn om 1.350.000 kr. til at skabe udstillingen i samarbejde med Nationalpark Vadehavet, Nordea-fonden, øvrige involverede aktører og JAC Studios.

Læs mere om projektet. de andre porte, formidlingssteder og infosteder på Nationalpark Vadehavets hjemmeside.