Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Digehytten

Ved Digehytten tilbydes læring om stedets kultur, diger og landskab. Dagtilbud i Esbjerg Kommune kan tilbringe en dag i og ved Digehytten med formidler eller på egen hånd, hvis man har taget et særligt kursus hertil. Alle er velkomne til at booke Digebørsteshelterne nær Digehytten.

Digehytten ved Vester Vedsted

Digehytten ligger ved foden af Ribediget og Fløjdiget ved Vester Vedsted. Her lærer børn om naturen ved Vadehavet og digerne gennem sang, leg og aktiviteter.

Foran digerne ligger Vadehavet. Med børnene går vi på opdagelse på vaden og oplever det myldrende liv på og under overfladen. Her er rig mulighed for at fornemme højvande, lavvande og årstidernes skiften. 

Digehytten har gode toiletfaciliteter, og indenfor er køkken, brændeovn og lokaler med borde og taburetter. Lige ved hytten er der en bålplads, og der er ikke langt til vores digebørsteshelters, som kan lånes af alle. 

Adresse

Vester Bjergvej 4
6760 Ribe

Særligt for dagtilbud

Oplevelser for de mindste

På hjemmesiden ude.nu kan pædagoger og dagplejere fra Esbjerg Kommunes selvejende og kommunale dagtilbud booke Digehyttens tilbud. Læs fx om det populære forløb "Med Valdemar på jagt".

Digehyttens tilbud til dagtilbud

Mulighed for at booke shelters ved Vester Vedsted

Digebørsteshelters

I kan booke disse tre digebørsteshelters:

  • Bærmevejen
  • Stormfloden
  • Digekronen

Shelterne er i to etager med plads til op til otte personer. Der er adgang til toilet ved Digehytten. Der er bålsted ved shelterne. Medbring selv brænde. Affaldscontainere findes ved Digehytten.

Dem der har booket, har førsteret, derefter gælder ”først til mølle”. Der bookes til max. 28 personer, så er der plads til bagage.
Man kan max. booke to overnatninger - med mindre andet aftales.

I weekender og skoleferier vil der altid være en digebørsteshelter, som ikke kan bookes på forhånd.

Shelters reserveres hos Fælleskontoret for MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring. Send os gerne en forespørgsel på booking.

Adresse
Vester Bjergvej 4, Vester Vedsted, 6760 Ribe

Starten på Grænsestien

Vandresti med shelters undervejs

Digehytten ligger hvor Grænsestien starter. Derfor kommer mange forbi her, når de drager ud på den 48 km. vandresti, der følger den gamle landegrænse fra 1864. Flere vælger også at overnatte i et af vores digebørsteshelters. 

MYRTHUE har desuden i samarbejde med Byhistorisk Arkiv udviklet et undervisningsmateriale for de ældste elever om Grænsestien, som bl.a. kan benyttes med startpunkt nær Digehytten. 

Blanke Hans

Blanke Hans - gratis lydteater

Flod eller ebbe, vindstille eller stormflod. Nu kan du komme gratis i teatret, lige når det passer dig - lige midt i Nationalpark Vadehavet. Et koncept, der kombinerer teater, natur og bevægelse. Alt, det kræver, er en mobiltelefon, høretelefoner og lyst til en oplevelse ud over det sædvanlige. Målgruppen er voksne.

Formidlere ved Digehytten

Gå til side der omhandler Dorit Iversen

Dorit Iversen

Naturvejleder ved Skoletjenesten på Quedens Gaard, Digehytten, Dagtilbudstjenesten Ribe og Guldager Naturskole

Gå til side der omhandler Thomas Brochstedt

Thomas Brochstedt

Formidler i Jernalderlandsbyen, Skoletjenesten på Quedens Gaard, Den gamle skolestue og Digehytten

Digehyttens historie

Esbjerg Kommune købte Digehytten af DUI – Leg og Virke i 2010. Herefter blev hytten totalrenoveret og indrettet som formidlingssted til børn fra dagpleje og daginstitutioner i Esbjerg Kommune. Siden 2014 har Digehytten været en del af MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring.

MYRTHUE er nationalparkpartner

Digehytten, MYRTHUE samarbejder med Nationalpark Vadehavet om den lokale forankring og brede formidling af natur- og kulturværdierne i nationalparken.

Læs om Nationalpark Vadehavet her

MYRTHUE er også Verdensarvpartner

Digehytten, MYRTHUE indgår ligeledes i partnerskab med Nationalpark Vadehavet om at bevare Vadehavs-verdensarven for fremtiden som natur- og kulturressource.

Læs også om Verdensarv Vadehavet