Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Guldager Naturskole

Guldager Naturskole er Danmarks ældste naturskole og ligger smukt placeret i Guldager Plantage. I er velkomne til at gå tur i området og se nærmere på naturen og faciliteterne, der benyttes i formidling til Esbjerg Kommunes dagtilbud og folkeskoler.  

Guldager Naturskole

Guldager Naturskole har til huse i den gamle stald i skovløberboligen ved Guldager Plantage. Naturskolen ligger lige ved siden af Jernalderlandsbyen.

Her kommer folkeskoleelever på alle klassetrin. Gennem relevante formidlingsaktiviteter i skoven og ved søen lærer eleverne om flora og fauna, men vi formidler også aktuelle problematikker som fx. klimaet og tilbyder teambuilding. Skoleklasser kan overnatte i naturskolens shelters, så det er nemt at gennemføre skræddersyede forløb over to dage.

Vi har også tilbud til kommunale og selvejende dagtilbud fx. I bevægelse på Stenalderstien.  

Oplevelser i området

Mange besøger det naturskønne område, og turen kan sagtens starte ved Guldager Naturskole, hvor I kan parkere og bruge de offentlige toiletter, hvoraf det ene er handicapvenligt. I må også gerne besøge dyrene, men det er kun naturvejlederne der må fodre får, geder og køer. 

Adresse

Guldager Stationsvej 105
6710 Esbjerg V

Særligt for skoler og dagtilbud

Dagtilbud i Guldager Naturskole

På hjemmesiden ude.nu kan alle dagplejere og pædagoger tilmelde sig vores tilbud hos Guldager Naturskole.

Tilbud til dagtilbud i Guldager Naturskole

Skoleklasser i Guldager Naturskole

Som lærer kan du booke spændende undervisningsforløb på ude.nu. Ved Guldager Naturskole kan klasser overnatte i vores shelters.

Muligheder for skoleklasser i Guldager Naturskole

Formidlere i Guldager Naturskole

Gå til side der omhandler Rene Kjærside Rasmussen

Rene Kjærside Rasmussen

Naturvejleder i Guldager Naturskole og på Myrthuegård

Gå til side der omhandler Karen Vestergaard Henriksen

Karen Vestergaard Henriksen

Naturvejleder i Guldager Naturskole og på Myrthuegård

Historien om Guldager Naturskole

Formidling i mere end 50 år

Naturskolen åbnede den 23. september 1970 som Danmarks første naturskole. Ideen blev til i samarbejde med Esbjerg Kommunes Skole- og Fritidsforvaltning og kommunens plantør.

Allerede i 1970´erne levede børn i bynære områder langt fra oplevelser i naturen, og herude kunne de bruge deres sanser og få forståelse for, hvordan mennesket påvirker naturen og indgår i dets kredsløb.

Tidligere hede

Guldager Plantage var oprindelig hedemose. Før tilplantningen af plantagen bestod området overvejende af eng- og hedearealer med lyngbevoksning. Plantningen blev påbegyndt i 1908 af aktieselskabet Guldager Plantage med Hedeselskabet på sidelinjen.