Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

MYRTHUE på Esbjerg Museum

På Esbjerg Museum har MYRTHUE en vifte af kulturhistoriske formidlingstilbud for skoleelever fra 3. klasse.

På Esbjerg Museum har MYRTHUE flere forskellige tilbud til Esbjerg Kommunes skoleelever.

De yngste elever kan på egen hånd opleve, hvordan det var at gå i skole som i 1940´erne, mens de ældre elever kan opleve dilemmaerne hos en typisk familie under besættelsen. De ældste elever bliver mødt af et stærkt undervisningstilbud, der meget direkte involverer og engagerer eleverne i Holocaust, og de kan få indsigt i og viden om Forsvarets internationale opgaver, indsatser og samarbejder med forløbet FN og danske veteraner.

Adresse

Nørregade 23
6700 Esbjerg

BESAT - Esbjerg 1943

BESAT - Esbjerg 1943 er en kombination af et historisk værksted og en udstilling. Her får eleverne mulighed for på praktisk vis at indleve sig i besættelsestidens hverdagsliv og dilemmaer.

Mere om BESAT - Esbjerg 1943

Den Gamle Skolestue

Den Gamle Skolestue er et historisk værksted, en skolestue i 1940’erne. Eleverne kommer i tøj ”som i gamle dage”, og under besøget indgår morgensang, salmevers, tavle- og blækskrivning og hovedregning.

Mere om Den Gamle Skolestue

FN og danske veteraner

I dette formidlingsforløb får eleverne indsigt i og viden om Forsvarets internationale opgaver, indsatser og samarbejder i bl.a. FN.

Mere om FN og danske veteraner

Holocaust UndervisningsCentret

I Holocaust UndervisningsCentret er omdrejningspunktet spørgsmålene: Hvordan kunne det ske? Kan det ske igen? Eleverne præsenteres for lyd, foto og filmklip, og der stilles høje krav til elevernes engagement og indlevelsesevne.

Mere om Holocaust UndervisningsCentret