Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Myrthuegård

Myrthuegård ligger i den nordlige del af Marbæk Plantage. Her kan du opleve Nationalpark Vadehavet, der er udpeget som UNESCO verdensarv. Alle er velkomne i området, hvor vi har gode pauseområder, en udstilling og shelters, som du kan låne. 

Myrthuegård 

Myrthuegård er et natur- og kulturformidlingscenter for folk i alle aldre. Der kommer mange grupper fra kommunale og selvejende dagtilbud og folkeskoler i Esbjerg Kommune.

Myrthuegård er et naturligt udgangspunkt for en tur med Marbæk Plantage og Nationalpark Vadehavet for hele familien. Her kommer mange gæster forbi, ser sig omkring på gården, besøger vores udstilling eller deltager i vores arrangementer og ture.

Alle besøgende er velkomne til at bruge parkeringspladsen, den overdækkede gæstepavillon og toiletterne. Hvis I har madpakke med, så sæt jer endelig ved vores borde/bænke. 

Oplevelser i Marbæk

Marbækområdet er populært til vandre- og cykelture, og hvis du har fået smag for at sove under åben himmel, så har vi shelters, som vi gerne låner ud. 

Adresse

Myrtuevej 39
6710 Esbjerg V

Særligt for skoler og dagtilbud

Oplevelser for de mindste

På hjemmesiden ude.nu kan alle fagpersoner tilmelde sig de aktuelle tilbud hos Myrthuegård. Vi tilbyder fx fokus på bæredygtighed, krible krable og sanseture.

Myrthuegårds tilbud til dagtilbud

Skoleklasser på Myrthuegård

Som lærer i Esbjerg Kommune kan du booke spændende undervisningsforløb ved Myrthuegård på ude.nu. Book fx forløb med overnatning i hytter eller særlige oplevelser i naturen.

Myrthuegårds tilbud til skoler

Oplevelser på Myrtuegård

Eneboerens hus

I gåafstand fra Myrthuegård ligger eneboeren Christian Hunderups hus, som skaber afsæt for spændende fortællinger.

Personalearrangement i eneboerens hus

Gratis udstilling

Den ubemandede udstilling: ’Hvor å, hav og mennesker mødes’ på 1. salen er åben fra 10.00-20.00 hver dag. Der er gratis entré. Inden udgangen af 2023 fornyer vi udstillingen, når Myrthuegård bliver port til Nationalpark Vadehavet.

Mere om Myrthuegård som port til Nationalpark Vadehavet

Myrthuegårds køkkenhave

Vores køkkenhave bruges til formidling, men du er meget velkommen til at nærstudere afgrøderne og nyde en pause på bænkene i haven. Du kan også booke et personalearrangement i køkkenhaven.

Se alle personalearrangementer

Personalearrangementer

På Myrthuegård tilbyder vi ture og arrangementer for personalegrupper. Vores afsæt er i natur- og kulturformidling, og vi udnytter de muligheder Myrthuegård, Marbæk Plantage og Nationalpark Vadehavet giver. Læs mere om vores tilbud under fanen Personale

Se alle personalearrangementer

Astronomi

I vores astronomiske observatorium Astrolab har vi stjernekikkerter/teleskop, og vi holder af og til observationsaftener for alle interesserede. Du kan også fornemme de enorme afstande mellem planterne på Planetstien langs marken ned mod Astrolab.

Hold øje med observationsaftener i kalenderen

Arrangementer og guidede ture

Myrthuegård inviterer til mange arrangementer og guidede ture henover sæsonen. Derudover afholder vi hvert år den traditionsrige Nationalpark-/Marbækdagen i maj.

Se kalenderen

Mulighed for at booke shelters

Shelters ved Myrthuegård

Du kan booke vores shelters, der ligger i skovbrynet ca. 300 meter fra Myrthuegård. 

Adresse og booking
Myrtuevej 39
6710 Esbjerg V

Shelters reserveres hos Fælleskontoret for MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring. Se kontaktboksen.

Find vej i Marbækområdet

Find vej i

I et samarbejde mellem Myrthuegård og Orienteringsklubben Esbjerg er opsat faste poster ude i Marbæk-området. De forskellige ruter til orienteringsløb er en del af projektet Find vej i. 

Mere om Myrthuegård

Formidlere på Myrthuegård

Gå til side der omhandler Bodil Kristensen

Bodil Kristensen

Naturvejleder på Myrthuegård

Gå til side der omhandler Rene Kjærside Rasmussen

Rene Kjærside Rasmussen

Naturvejleder i Guldager Naturskole og på Myrthuegård

Gå til side der omhandler Thea Givskov

Thea Givskov

Natur- og kulturformidler på Myrthuegård og kontorpasser i MYRTHUE

Gå til side der omhandler Thomas Brochstedt

Thomas Brochstedt

Formidler på Myrthuegård