Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Myrthuegård

Myrthuegård ligger i den nordlige del af Marbæk Plantage. Her kan du opleve Nationalpark Vadehavet, der er udpeget som UNESCO verdensarv. Alle er velkomne på og omkring gården, hvor vi har gode fysiske rammer for en dejlig tur i det grønne. 

Myrthuegård 

Myrthuegård er et natur- og kulturformidlingscenter for folk i alle aldre. I hverdagen kommer her mange grupper fra kommunale og selvejende dagtilbud og folkeskoler i Esbjerg Kommune.

Myrthuegård er et naturligt udgangspunkt for en tur med Marbæk Plantage og Nationalpark Vadehavet for hele familien. Her kommer mange gæster forbi og ser sig omkring på gården eller deltager i vores arrangementer og ture. Vi har derfor udviklet et koncept, hvor besøgende på egen hånd kan låne en rygsæk med grej og drage ud på oplevelse på vores nye 2 km lange Vaderute. 

Alle er desuden velkomne til at bruge parkeringspladsen, den overdækkede gæstepavillon og toiletterne. Hvis I har madpakke med, så sæt jer endelig ved vores borde/bænke. 

Oplevelser i Marbæk og Myrtueområdet

Marbækområdet er populært til vandre- og cykelture, og hvis du har fået smag for at sove under åben himmel, så har vi shelters, som vi gerne låner ud. 

Adresse

Myrtuevej 39
6710 Esbjerg V

Særligt for skoler og dagtilbud

Oplevelser for de mindste

På hjemmesiden ude.nu kan alle fagpersoner tilmelde sig de aktuelle tilbud hos Myrthuegård. Vi tilbyder fx fokus på bæredygtighed, krible krable og sanseture.

Myrthuegårds tilbud til dagtilbud

Skoleklasser på Myrthuegård

Som lærer i Esbjerg Kommune kan du booke spændende undervisningsforløb ved Myrthuegård på ude.nu. Book fx forløb med overnatning i hytter eller særlige oplevelser i naturen.

Myrthuegårds tilbud til skoler

Oplevelser på Myrtuegård

Vaderuten ved Myrthuegård

Vi har åbnet for ny formidling om Vadehavet for store børn og små både ved gården og ude i landskabet. Bl.a. kan du pakke en af vores rygsække og gå Vaderuten på 2 km.

Oplev Vadehavet på Myrthuegård

Særudstilling på Myrthuegård

Udover grej til vaderuten og vores interaktive landskabsmodel finder du på 1. sal skiftende særudstillinger med lokale kunstnere.

Særudstillinger på Myrthuegård

Myrthuegårds køkkenhave

Vores køkkenhave bruges til formidling, men du er meget velkommen til at nærstudere afgrøderne og nyde en pause på bænkene i haven. Du kan også booke et personalearrangement i køkkenhaven.

Se alle personalearrangementer

Personalearrangementer

På Myrthuegård tilbyder vi ture og arrangementer for personalegrupper. Vores afsæt er i natur- og kulturformidling, og vi udnytter de muligheder Myrthuegård, Marbæk Plantage og Nationalpark Vadehavet giver. Læs mere om vores tilbud under fanen Personale

Se alle personalearrangementer

Arrangementer og guidede ture

Myrthuegård inviterer til mange arrangementer og guidede ture henover sæsonen. Derudover afholder vi hvert år den traditionsrige Nationalpark-/Marbækdagen i maj.

Se kalenderen

Overnatning på Myrthuegård

Hvis du skal på lejrskole, deltage i et kursus eller lignende på Myrthuegård, har du mulighed for at overnatte i en af vores hytter eller shelters.

Læs mere om overnatningsmulighederne

Mulighed for at booke shelters

Shelters ved Myrthuegård

Du kan booke vores shelters, der ligger i skovbrynet ca. 300 meter fra Myrthuegård. 

Adresse og booking
Myrtuevej 39
6710 Esbjerg V

Shelters reserveres hos Fælleskontoret for MYRTHUE – Natur, Kultur & Læring. Se kontaktboksen.

Find vej i Marbækområdet

Find vej i

I et samarbejde mellem Myrthuegård og Orienteringsklubben Esbjerg er opsat faste poster ude i Marbæk-området. De forskellige ruter til orienteringsløb er en del af projektet Find vej i. 

Mere om Myrthuegård

Formidlere på Myrthuegård

Gå til side der omhandler Bodil Kristensen

Bodil Kristensen

Naturvejleder på Myrthuegård

Gå til side der omhandler Rene Kjærside Rasmussen

Rene Kjærside Rasmussen

Naturvejleder i Guldager Naturskole og på Myrthuegård

Gå til side der omhandler Thea Givskov

Thea Givskov

Natur- og kulturformidler på Myrthuegård

Gå til side der omhandler Karen Vestergaard Henriksen

Karen Vestergaard Henriksen

Naturvejleder i Guldager Naturskole og på Myrthuegård

MYRTHUE er nationalparkpartner

Myrthuegård, MYRTHUE samarbejder med Nationalpark Vadehavet om den lokale forankring og brede formidling af natur- og kulturværdierne i nationalparken.

Læs om Nationalpark Vadehavet her

MYRTHUE er også Verdensarvpartner

Myrthuegård, MYRTHUE indgår ligeledes i partnerskab med Nationalpark Vadehavet om at bevare Vadehavs-verdensarven for fremtiden som natur- og kulturressource.

Læs også om Verdensarv Vadehavet