Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Havneskolen

Havneskolen har mere end 25 års erfaring med sejlads med elever fra Esbjerg Kommunes folkeskoler. Eleverne kan få unikke oplevelser i sejlperioden fra den 1. maj til efterårsferien. 

Havneskolen

Vadehavet, Esbjerg og Fanø fra vandsiden er en stor oplevelse. Oplevelsen bliver endnu større, når man som mandskab i fællesskab skal ro de tunge både, sætte sejl og mærke virkningen af bølger, strøm og vind. Vi sejler i to øvelsesbåde/tenjer med plads til 11 personer i hver. 

Adresse

Esbjerg Strand 10
6700 Esbjerg

Vi råder over undervisningslokale og toilet, der er åbent, når der er personale på Havneskolen. 

Særligt for skoler

Information til folkeskolerne

Som lærer eller pædagog i Esbjerg Kommune kan du booke spændende undervisningsforløb på ude.nu. Havneskolen har tilbud for folkeskolens elever i 6. - 10. klasse.

Muligheder for skoleklasser hos Havneskolen

Formidlere på Havneskolen

Gå til side der omhandler Gert Lykke Jensen

Gert Lykke Jensen

Håndværker i MYRTHUE, skipper på Havneskolen og smed i Jernalderlandsbyen

Gå til side der omhandler Klaus Lund

Klaus Lund

Formidler på Havneskolen, Holocaust Undervisningscentret, BESAT Esbjerg 1943 og Den gamle Skolestue

Historien om Havneskolen

Samarbejde satte vind i sejlene

Havneskolen er oprindelig en fusion mellem Esbjerg Fiskeriforening og Esbjerg Kommune, der i 2000 etablerede det, der i dag hedder Havneskolen. Inden den nuværende Havneskole opstod, havde Esbjerg Fiskeriforening et undervisningstilbud til skoler, hvor de kunne komme med en fisker rundt på Fiskerihavnen og opleve en fiskeriauktion.  

Elever får selv mulighed for at sejle

Siden ca. 1989 har Skoletjenesten, idag MYRTHUE, rådet over øvelsesbåden Sejen. Med Sejen kunne elever fra Esbjerg Kommunes folkeskoler komme ud at sejle og derigennem få et indblik i den maritime verden i og omkring Esbjerg havn. I 2006 kom øvelsesbåden Lubben til Havneskolen, og siden da har vi kunne sejle med en hel klasse ad gangen. 

MYRTHUE er nationalparkpartner

Havneskolen, MYRTHUE samarbejder med Nationalpark Vadehavet om den lokale forankring og brede formidling af natur- og kulturværdierne i nationalparken.

Læs om Nationalpark Vadehavet her

MYRTHUE er også Verdensarvpartner

Havneskolen, MYRTHUE indgår ligeledes i partnerskab med Nationalpark Vadehavet om at bevare Vadehavs-verdensarven for fremtiden som natur- og kulturressource.

Læs også om Verdensarv Vadehavet