Gå til hovedindhold (Tryk Enter)

Vaderuten ved Myrthuegård

Oplev Vadehavets natur og kultur på egen hånd ved Myrthuegård. Her har vi i samarbejde med Nationalpark Vadehavet skabt dét vi kalder for Vaderuten - en to km lang gåtur som bindes sammen af forskellige små formidlingsinstallationer ved gården og ude i landskabet.

Et helt unikt sted

Myrthuegård ligger smukt, hvor Varde Å løber ud i Ho Bugt, og som vi siger med et smil, hvor Vadehavet begynder. Myrthuegårds unikke placering i Nationalpark Vadehavet, der rummer værdier af national og international betydning, er derfor et oplagt sted at formidle Vadehavets dannelse tidevand og dyreliv blandt andet.

Oplev Vaderuten ved Myrthuegård

Tag på tur til Myrthuegård og oplev Vaderuten. Den er lavet til en målgruppe, som vi kalder for Store børn og små. Vi ved nemlig, at det der virker godt og involverende for børn, også er til glæde for voksne. 
Sammen med børn, familie og venner kan du bl.a. gå Jordens historie på den geologiske tidslinje, nyde en pause på vores formidlingsbænke om fx. tidevand og fugle og låne en oplevelsesrygsæk med inspiration til turen.

Med formidlingen vil vi styrke stedet for vores gæster, hvad end de er sammen med en formidler eller på egen hånd. Du kan bl.a. blive klogere på Myrthuegårds lokale fortællinger og Nationalparkens landskab, dyreliv og lokale beboere fra fortid til nutid.

Sådan får du den bedste oplevelse

Hver dag i tidsrummet 8-20 har du mulighed for gratis at besøge vores udstilling på 1. sal, pakke et aktivitetshæfte ned i en rygsæk og tage på tur i den fantastiske natur ved Myrthuegård. 

Følg Vaderuten i hæftet og find bl.a. ud af, hvorfor Vadehavet er så specielt. Brug også hæftet undervejs til at finde forklaringer og løse opgaver. Du kan f.eks. samle hele Jordens udviklingshistorie, når du følger vores tidslinje.

Du er desuden velkommen til at låne noget af vores grej med på tur. Bare pas godt på det og læg det tilbage på plads efter brug, så andre også kan få glæde af det.

God tur!

PS. Vil du bare have kortoversigten, har vi også lavet en folder, som du finder flere steder udenfor ved gården. Både aktivitetshæfte og folder findes på dansk, engelsk og tysk.

Særudstilling

Besøg vores særudstilling på 1. sal med akvareller og keramiske af tableauer, lavet af billedkunstholdet fra KulturTalentKlasserne fra Rørkjærskolen og Kulturskolen. 

Udstillingen har åben hver dag fra kl. 8-20 frem til 20. august 2024, og der er gratis adgang.

Velkommen til Nationalpark Vadehavet

Myrthuegårds formidling om Vadehavet er udviklet som en del af Nationalpark Vadehavets formidlingsprojekt Velkommen til Nationalpark Vadehavet, som er støttet af Nordea-fonden, Nationalpark Vadehavet, de fire vadehavskommuner og Naturstyrelsen.

Læs mere om projektet, de andre porte, velkomststeder og infosteder på Nationalpark Vadehavets hjemmeside.